Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив Порядок функціонування реєстру біометану

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 22 липня ухвалив Порядок функціонування реєстру біометану.

«Урядове рішення є ще одним кроком до повноцінної інтеграції України до ЄС та реалізації спільної з ЄС мети - подолання залежності від імпортних енергоносіїв і розвиток сталої енергетики», - повідомляється на сайті Держенергоефективності.

У затверженому Порядку визначено наступні процедури:

  • створення реєстру біометану, його функціональних можливостей, термінів та порядку подання до нього інформації;

  • створення облікового запису користувачів Реєстру біометану;

  • видача, передача, розподіл та скасування гарантій походження біометану;

  • видача сертифікатів походження біометану;

  • проведення аудиту виробництва біометану.

Важливим є те, що для виробника біометану для створення облікового запису в Реєстрі обов'язковим є проведення аудиту об'єкта виробництва біометану. Аудитор має бути сертифікований за добровільною системою сертифікації сталого біопалива, визнаною Європейською Комісією.

Реєстр гарантій походження біометану стане частиною Єдиної платформи реєстрів гарантій походження енергії в Україні, яку розробляє Держенергоефективності та Міненерго.

“У цілому запуск реєстру забезпечить можливість верифікувати та надавати виробникам гарантії походження на біометан, поданий в газотранспортну систему. Це необхідна складова майбутнього ринку виробництва і використання біометану в Україні для заміщення газу, а також продажу біометану в країни ЄС”, - пояснив Голова Держенергоефективності Валерій Безус.

Відповідальним за ведення Реєстру біометану та видачу гарантій походження і сертифікатів походження біометану є Держенергоефективності.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини