Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада спростила декларування партій товарів

Реклама

27 липня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 4517, яким вносяться зміни до Митного кодексу щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які класифікуються у межах однієї товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу.

Ухвалені зміни покликані спростити для бізнесу процес декларування товарів. Спрощення декларування полягає у тому, що можна групувати товари зі схожими характеристиками під одним кодом і наводити їх повний опис в одній графі митної декларації.

На відміну від існуючих у Митному кодексі норм, які не працювали належним чином, законом пропонується імплементувати європейські правила, що групувати товари можна лише зі схожими характеристиками (у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД).

Зокрема, статтю 267 Митного кодексу викладено у новій редакції, а також доповнено статтю 280 наступними нормами:

  • за бажанням декларантів дозволяється спрощене декларування партії товарів, які класифікуються в різних товарних підпозиціях згідно з УКТ ЗЕД, за одним класифікаційним кодом, за умови, що цьому коду відповідає найбільша ставка мита у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД;

  • таке спрощене декларування буде поширюватись і на експорт;

  • для цілей застосування цієї норми відбуватиметься перерахунок специфічної ставки мита в адвалорну для справляння мита за найбільшою ставкою.

Відповідно до поянювальної записки, у разі підписання Закону президентом, він набуде чинності через 45 днів з дня опублікування.

За матеріалами Мінфіну.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини