Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк спростив порядок анулювання ліцензії для кредитних спілок

Реклама

Національний банк запровадив можливість спрощеного порядку відкликання (анулювання) ліцензій для кредитних спілок. Відповідну постанову від 27 липня 2022 року № 160 ухвалено Правлінням НБУ.

«Це рішення прийняте з урахуванням негативного впливу війни на ринок кредитної кооперації та пропозицій учасників ринку й асоціацій кредитних спілок. Ним зможуть скористатися під час дії воєнного стану кредитні спілки, які не мають зобов'язань за договорами про залучення внесків (вкладів) своїх членів на депозитні рахунки», - йдеться у повідомленні пресслужби Регулятора.

Виключення інформації про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ також відбуватиметься у спрощеному порядку.

Для анулювання ліцензій та виключення з Реєстру кредитна спілка має подати до Національного банку наступні документи:

  • заяву про відкликання (анулювання) ліцензій та виключення відомостей про кредитну спілку з Реєстру;

  • план виходу з ринку фінансових послуг;

  • фінансову звітність на останню звітну дату, що передує дню подання кредитною спілкою відповідної заяви;

  • інші документи (на вимогу регулятора).

Після ухвалення регулятором рішення про виключення інформації про кредитну спілку з Реєстру за спрощеним порядком кредитна спілка зобов'язана ініціювати процедуру ліквідації відповідно до плану виходу з ринку фінансових установ. Це необхідно зробити не пізніше ніж через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. Ліквідація кредитної спілки здійснюється в порядку, визначеному законодавством України.

Постанова набирає чинності з 29 липня 2022 року.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини