Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено правила приватизації державного та комунального майна

Реклама

Рада ухвалила в цілому проект Закону про внесення змін до Закону про приватизацію державного і комунального майна та інших законодавчих акті щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (№7451).

Документ передбачає наступні зміни:

  • забороняє проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації та викупу об'єктів великої приватизації в період дії правового режиму воєнного стану;

  • забороняється приватизація об'єктів, які розташовані на територіях адміністративно-територіальних одиниць у зоні бойових дій або наближених до зони бойових дій, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України;

  • встановлюється анонімність інформації щодо учасників аукціону та покупців;

  • об'єкти приватизації можуть об'єднуватися в пули із кількох об'єктів;

  • підготовка об'єктів великої приватизації здійснюватиметься без залучення радників;

  • спрощується порядок здійснення заходів з підготовки об'єктів до приватизації;

  • скасовується необхідність оприлюднення повідомлень про хід і результати приватизації в офіційних друкованих виданнях державних органів приватизації;

  • скорочуються зобов'язання сторін, передбачених умовами аукціону, викупу, у договорі купівлі-продажу;

  • право власності на об'єкт приватизації переходить до покупця незалежно від отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію, якщо отримання такого дозволу вимагається законом тощо.

Видача дозволу особі, яка приватизувала єдиний майновий комплекс державного або комунального підприємства, здійснюватиметься шляхом переоформлення раніше виданого дозволу на строк його дії.

Прийняття Закону створить умови для прискорення приватизаційних процесівта спростить здійснювані заходи з підготовки до приватизації та продажу державного і комунального майна.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини