Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок оцінювання заяв та форми бізнес-плану на гранти для переробних підприємств

Реклама

Мінекономіки наказом від 15 липня 2022 року № 2109 затвердило Порядок проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідна кількість балів (оцінка) для прийняття рішень щодо надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

Оцінювання проводиться на постійній основі відповідно до переліку висновків на отримання гранту, сформованого Ощадбанком.

Банк засобами програмного забезпечення проводить перевірку ділової репутації та оцінювання бізнес-плану отримувача за критеріями оцінювання згідно з додатками 1 - 4 та 6 до цього Порядку шляхом розрахунку кількості балів.

Потім банк проводить співбесіду з отримувачем для аналізу бізнесу, досвіду ведення бізнесової діяльності, бізнес-плану, отримання пакета документів, необхідних для здійснення оцінки поточного стану бізнесу, та уточнення інших деталей.

Протягом періоду оцінювання уповноважений банк має право отримувати від отримувача інформацію щодо деталей проекту, фото та/або відео місць ведення бізнесу, підтвердження наявності в отримувача коштів для здійснення власного внеску.

За результатами оцінювання банк формує перелік висновків, який повинен містити унікальний номер заяви, який сформовано засобами Порталу Дія.

Мінекономіки приймає рішення про надання грантів отримувачам, які набрали найбільшу сукупну кількість балів (оцінки), у межах наявної граничної суми грантів або рішення про відмову в наданні гранту отримувачу, які оформлюються наказом Мінекономіки.

Про прийняте рішення про надання або відмову в наданні гранту отримувача повідомляє уповноважений банк шляхом надсилання листа на адресу електронної пошти, зазначену в заяві.

Також наказом затверджено:

  • форму бізнес-плану;

  • форму договору про надання гранту;

  • кінцеві строки подання заяв та граничну суму грантів.

Нагадаємо, Уряд запустив програму безповоротних грантів для переробних підприємств

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини