Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив затвердження типів сільськогосподарської техніки та її складових

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2011 № 1367.

Цим документом Мінагрополітики надано можливість уповноважувати органи з оцінки відповідності будь-якої форми власності здійснювати діяльність із затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів та їх компонентів.

Також встановлюється необхідність дотримання посилених вимог до сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів у частині обсягів викидів забруднювальних речовин з 1 січня 2024 року (раніше було з 1 січня 2023 року).

Крім того, на час дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення при затвердженні типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів можна не застосовувати вимоги щодо обсягу викидів забруднювальних речовин.

Реалізація зазначеного рішення дозволить розширити перелік суб'єктів господарювання, що здійснюють процедуру затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів, що у цілому сприятиме спрощенню та прискоренню процедури введення їх в експлуатацію.

За матеріалами КМУ.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини