Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Україні можуть запровадити додатковий митний збір

Реклама

В Україні може з'явитись додатковий митний збір, але його концепція ще не затверджена. Про це розповів в інтерв'ю УНІАН Міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Ми зараз обговорюємо це питання. Така ініціатива може не носити назву додаткового митного збору, це може бути окремий військовий збір. Або додатковий збір на валютообмінні операції на купівлю імпортних товарів. Ще немає остаточної концепції, тому, коли і в якому вигляді буде введено збір - говорити зарано", - повідомив Міністр.

Також Марченко розповів, що доходи від податкової і митниці суттєво зменшилися, а видатки на військові потреби зросли майже в 10 разів. Але динаміка щодо податкових і митних надходжень починає покращуватися.

Якщо в березні надходження по митниці були в 7 млрд грн, в квітні - 8 млрд грн, а в травні - 9 млрд грн. То вже за результатами липня ми отримали більше 22 млрд грн. І це вже буде більше 56% планових довоєнних показників.

Станом на 1 серпня по митниці і податковій зібрано близько 90 млрд грн.

Народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі повідомив, що Уряд вже готує законопроект про додатковий збір на імпорт.

«Тут варто зазначити, що обрали концепцію не додаткових імпортних мит (яка складна у адмініструванні), а запровадження 10%збору на валютообмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів та послуг. Відповідно, за розрахунками Уряду, це має зменшити попит на імпортні товари та тиск на гривню. Очікується, що КМУ внесе законопроект в найближчі тижні», - поінформував народний депутат.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини