Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Споживачів інформуватимуть про виробників будівельної продукції, які пов'язані з рф - проект

Реклама

У Раді зареєстрували законопроект № 7618, який розроблено з метою отримання українським споживачем необхідної, доступної, достовірної інформації про імпортовану будівельну продукцію, виробники якої відмовляються йти з російського ринку та разом з тим залишаються на ринку України.

Така інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним будівельної продукції.

Законопроектом пропонується:

1) наповнювати Єдину державну електронну систему у сфері будівництва відомостями про наявність у виробника будівельної продукції статусу суб'єкта господарювання, що пов'язаний економічними зв'язками з державою-агресором. Для цього передбачити взаємодію електронної системи у сфері будівництва з Реєстром суб'єктів господарювання, що пов'язані економічними зв'язками з державою-агресором;

2) заборонити розповсюджувати рекламу про будівельну продукцію, виробник якої має статус суб'єкта господарювання, що пов'язаний економічними зв'язками з державою-агресором, без інформації про найменування виробника та наявність у нього такого статусу. Ця інформація повинна займати на рекламних засобах щодо конкретної будівельної продукції не менше 15 відсотків площі (обсягу) всієї реклами;

3) передбачити, що у разі якщо виробник будівельної продукції має статус суб'єкта господарювання, що пов'язаний економічними зв'язками з державою агресором, то інформація про будівельну продукцію повинна містити найменування виробника такої продукції та наявність у нього статусу суб'єкта господарювання, що пов'язаний економічними зв'язками з державою-агресором.

Порядок маркування будівельної продукції для доведення такої інформації до відома споживачів визначатиметься Кабінетом Міністрів України.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини