Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес занепокоєний ризиками у разі запровадження 10% збору на імпорт - ТПП

Реклама

Торгово-промислова палата України закликає до максимальної лібералізації оподаткування. Зокрема, й у сфері імпорту, який важливий для більшості українських індустрій.

"Запровадження 10% збору на імпорт обтяжить бізнес, який працює в надважких воєнних умовах і орієнтований на експорт додатковим податком. Це загрожує зростанням цін на українські товари і втрату ними конкурентних переваг на внутрішньому і зовнішньому ринках", - вважають у ТПП України.

Також це може спричинити подальшу активізацію вимушеної релокації виробництва з Україну до сусідніх держав, які пропонують максимально сприятливі для інвесторів умови.

В умовах, коли 40% українського малого та середнього бізнесу припинили роботу, а індустріальна й переробна сфери повністю залежать від експортних ринків будь-яке податкове навантаження може стати критичним.

ТПП закликає Уряд врахувати застереження бізнесу і не посилювати податковий тиск на підприємців, які працюють у виключно несприятливих обставинах воєнного часу. Війна і відбудова України тривають, потребують єдності і балансу інтересів у пошуку спільних рішень для зміцнення української економіки.

Нагадаємо, бізнес висловився проти впровадження додаткового оподаткування у розмірі 10% для валютних операцій.

Працюєте з клієнтами або партнерами з Великобританії? Мінімізуйте ризики з українським рішенням LIGA360. Перевіряйте достовірність реєстраційних відомостей, достовірність юридичної адреси, інформацію про засновників компанії та керівників, зв'язки компанії. Замовляйте LIGA360 в серпні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини