Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують удосконалити відповідальність за колабораційну діяльність

Реклама

Кабінет Міністрів уніс до Парламенту законопроект № 7647, яким пропонує удосконалити відповідальність за колабораційну діяльність.

«Це дозволить вивести з-під заборони частину господарської діяльності, яка має провадитись для забезпечення життєдіяльності територій навіть попри їх фактичну окупацію. Також не буде караною така діяльність, якщо вона не була добровільною, а здійснювалась під тиском окупаційних органів», - йдеться у пояснювальній записці.

Так, законопроектом передбачається викласти частину четверту статті 111-1 Кримінального кодексу в наступній редакції:

«Передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або добровільне провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за винятком випадків, визначених законом, -

карається штрафом до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна.»

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Прогнозується, що прийняття законопроекту дозволить безперешкодно забезпечувати життєдіяльність мешканців територій, які перебувають у фактичній окупації після 24.02.2022, забезпечить реалізацію принципу правомірних очікувань суб'єктів господарювання, які діють на цих територіях.

Нагадаємо, раніше в Раді зареєстрували проєкт № 7646, яким пропонують визначить перелік дозволеної на окупованій території діяльності.

Довідково

Законом України від 03 березня 2022 року № 2108-IX Кримінальний кодекс доповнено статтею 111-1, якою криміналізовано колабораційну діяльність. Проте під дію цієї статті підпадає цілком правомірна діяльність, зокрема заходи, спрямовані на розв'язання гуманітарних проблем, в тому числі медичного обслуговування, діяльності у галузі трубопровідного транспорту, робота магазині з продуктами харчування тощо.

Бізнес під час війни - НПА, щоденні оновлення від LIGA ZAKON. Отримуй актуальні матеріали за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини