Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд запровадив електронні звіти про оцінку майна

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 09.08.2022 року № 866 вніс зміни до Національного стандарту з оцінки майна та майнових прав, запровадивши складання відповідних звітів в електронному вигляді.

Так, визначено, що звіт про оцінку майна складається в електронній та паперовій формі, якщо складання звіту про оцінку майна в паперовій формі передбачено нормативно-правовими актами з оцінки майна або договором на проведення оцінки майна, та може складатися в повній або стислій формі.

Звіт про оцінку майна в електронній формі складається та підписується всіма оцінювачами, які безпосередньо проводили оцінку майна, та керівником суб'єкта оціночної діяльності або уповноваженою ним особою шляхом накладення їх кваліфікованого електронного підпису з урахуванням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг.

Документи та інші інформаційні матеріали, зібрані оцінювачами у процесі проведення оцінки майна, разом із звітом про оцінку майна зберігаються в електронній формі в оцінювачів та архіві суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання протягом трьох років від дати складання такого звіту, якщо більший строк не передбачений законодавством.

Контролюй ризики щодо майна компанії. Постав на контроль об'єкт нерухомості в SMS-Маяк - отримуй сповіщення щодо будь-яких незаконних дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини