Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок направлення податкових вимог

Реклама

Міністерством фінансів України наказом від 12.07.2022 р. №196 затвердило зміни до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків.

Зазначений Порядок привели у відповідність до Закону № 1914-IX, яким встановлено, що податкові вимоги будуть направлятись платникам податків разом з детальним розрахунком суми податкового боргу.

Так, змінами уточнено, що:

  • протягом періоду оскарження платником податків відповідно до статті 56 ПК суми грошових зобов'язань, визначених податковим органом, податкова вимога з податку, що оскаржується, не формується та не надсилається, а сума такого грошового зобов'язання вважається неузгодженою;

  • до податкової вимоги додається детальний розрахунок суми податкового боргу;

  • у разі направлення платнику податків податкової вимоги в Електронний кабінет до реєстру вимог автоматично вноситься інформація про її доставку в Електронний кабінет з квитанції про доставку, а паперова копія вимоги та квитанції друкується та долучається до справи платника податків;

  • інформація про відкликання податкової вимоги вноситься податковим керуючим до реєстру податкових вимог.

Також, у зв'язку з цим форми податкових вимог "Ю" (для юридичної особа) та "Ф" (для фізичної особи) викладено у новій редакції та відповідно доповнено їх розрахунком - деталізацією сум податкового боргу платника податків.

Даний наказ діє з 9 серпня 2022 року.

За матеріалами Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини