Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

10% бізнесу з оборотом до $35 000 на місяць припинили існування – дослідження Visa

Реклама

Повноцінно відновитись в умовах війни не можуть підприємства ресторанного бізнесу, пошиття та торгівлі одягом, сфери відпочинку та SPА-послуг. Про це в інтерв'ю Forbes сказала топменеджерка Visa Віра Платонова.

"Якщо проаналізувати сегмент із місячним оборотом до $35 000, понад 10% припинили існування. З того, що бачимо ми, не можуть повноцінно відновитись підприємства ресторанного бізнесу, пошиття та торгівлі одягом, сфери відпочинку та SPА-послуг. Вони майже зникли або показують дуже незначні показники в наших цифрах. Знизилася доля транзакцій у сегменті електронної комерції. Мабуть, цей сегмент теж частково перейшов у Р2Р", - розповіла Платонова.

Великі обсяги P2P-транзакцій стали засобом для криптоплатежів за кордоном та всередині країни. Також це волонтерський інструмент. 

Окремо зростання P2P є наслідком перетоку класичних торговельних платежів МСБ, що раніше здійснювалися через POS-термінали, у сферу Р2Р. 

За кордоном із початку війни середня сума операцій «із картку на картку» порівняно з довоєнною базою підвищилася на понад 1000%. У червні денні обсяги переказів становили майже на 1500% від довоєнного рівня.

Visa з 1 березня скасувала всі місцеві транзакційні комісії для українських банків, аби підтримати торговельно-сервісні підприємства, та обнулила інтерчейндж. Три місяці Visa працювала в такому режимі, але поступово з відновленням бізнес-активності вирішили повернути інтерчейндж до рівня 0,3%. Внутрішні міжбанківські та еквайрингові комісії для платежів на благодійні цілі були скасовані до 31 травня.

Також в Україну зайшов PayPal. Як звітував раніше очільник Мінцифри Михайло Федоров, станом на травень українські громадяни відкрили понад 200 000 гаманців PayPal та відправили й отримали платежів на суму понад $200 млн.

Наразі частина функціоналу PayPal потрапляє під обмеження НБУ щодо quasi cash операцій, так само, як і перекази коштів на Revolut та Wise. Але є надія, що після війни та зняття обмежень PayPal буде у великому тренді в Україні, зауважила Віра Платонова.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини