Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив умови обігу імпортованих харчових продуктів без маркування державною мовою

Реклама

З метою безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану Урядом було спрощено вимоги щодо обов'язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою. Постачальники харчової продукції могли не вказувати інформацію про продукт державною мовою України. 

19 серпня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, що скасовує норму щодо тимчасової можливості на період дії воєнного стану реалізації імпортованих харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної. Про це повідомили в Мінагрополітики.

Водночас, харчові продукти, ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання (дати “вжити до”).

Миттєво аналізуй нововведення законодавства, що впливають на бізнес. LIGA360:Керівник містить важливі законопроєкти й роз'яснення щодо очікуваних змін. Результати пошуку представлені у візуальній формі, щоб швидко отримати найважливіші документи та переглянути їх зв'язки. Замовте рішення LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини