Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив правила розрахунку вартості послуг постачання електроенергії для експортера

Реклама

23 серпня 2022 року Уряд затвердив зміни до Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії протягом дії воєнного стану. Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

Наразі текст постанови не оприлюдено, але повідомляється, що змінами уточнюється формульний розрахунок вартості послуги із забезпечення безпеки постачання електричної енергії для кожного експортера електричної енергії за кожною країною, до якої здійснюється експорт, а саме - витрати на доступ до фізичного права на передачу пропускної спроможності експортерами електричної енергії визначаються в Україні.

Читайте також: Двосторонні договори на ринку електричної енергії - зміни до законодавства

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Тільки в серпні підключіть 5 фахівців за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини