Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти новий порядок списання безнадійного податкового боргу

Реклама

Міністерство фінансів наказом від 28 липня 2022 року № 220 затвердило новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків, що набув чинності 23 серпня.

Дія цього Порядку поширюється на фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування, і на яких покладено обов'язок сплати податків та зборів.

Списанню підлягає безнадійний податковий борг, у тому числі штрафні санкції, пеня, нараховані на такий податковий борг.

Норми не поширюються на грошові зобов'язання або податковий борг, що залишаються непогашеними після ліквідації платника податків, не пов'язаної з банкрутством.

У випадках, передбачених підпунктами 1 - 5, 7, 8 пункту 2 розділу II цього Порядку керівник (його заступник або уповноважена особа) територіального органу ДПС за результатами розгляду документів, необхідних для підтвердження безнадійності податкового боргу, та при наявності підстав, приймає рішення про списання безнадійного податкового боргу, яке оформляється на бланку за встановленою формою .

У випадку, передбаченому підпунктом 6 пункту 2 розділу II Порядку (податковий боргу платника податків, що виник внаслідок форс-мажорних обставин), платник податків звертається до територіального органу ДПС з письмовою заявою, в якій зазначаються суми податків та зборів, що підлягають списанню. До заяви обов'язково додається Сертифікат про форс-мажорні обставини, виданий ТПП.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини