Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Експортерам частково компенсуватимуть відсотки за кредитами

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 23 серпня затвердив Порядок часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами.

Відповідно до цього Порядку експортер зможе отримати компенсацію за нараховані та сплачені у поточному році відсотки, застрахувавши експортний кредит в Експортно-кредитному агентстві.

«Україна будує експортно орієнтовану економіку і тому підтримка експортерів є одним з пріоритетів Уряду. Ми допоможемо нашим виробникам збільшити обсяги вивозу товарів за кордон, вийти на нові ринки і бути там конкурентоздатними. В свою чергу, держава отримає зростання валютної виручки для підтримки макроекономічної стабільності. Трансформувавши Експортно-кредитне агентство в дієвий інструмент стимулювання і нарощування українського експорту, очікуємо вже найближчим часом відчутних позитивних результатів», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Під компенсацію будуть підпадати короткострокові, середньострокові та довгострокові договори на поповнення обігових коштів, придбання обладнання, виконання умов зовнішньоекономічного контракту, будівництво та реконструкцію виробничих об'єктів.

Позичальник повинен відповідати наступним вимогам:

  • бути юридичною особою або ФОПом;

  • бути зареєстрованим на території України (крім тимчасово окупованих територій);

  • не мати відкритих справ про банкрутство та не перебувати в стадії ліквідації.

Держава частково компенсуватиме ставку за експортними кредитами, які беруться на строк 2-12 років та складають не більше 85% суми зовнішньоекономічного контракту.

У разі порушення позичальником строків виплати відсотків більше ніж на 15 днів компенсація тимчасово буде призупинятись.

Зараз кредити під страхування Експортно-кредитного агентства українські підприємці можуть оформити в АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк» та АТ «Укрексімбанк». Планується, що незабаром таку послугу також надаватиме АТ “Таскомбанк”.

З початку дії програми портфельного страхування передекспортного фінансування ЕКА вже підтримало контракти на суму 188 млн грн.

За матеріалами Мінекономіки.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини