Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нові вимоги до навчання працівників дорожнього перевезення небезпечних вантажів

Реклама

МВС наказом від 21.07.2022 № 449 затвердило:

Вимоги до центрів спеціального навчання водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, та уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами;

Порядок складання іспитів, оформлення та видачі свідоцтв ДОПНВ про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, свідоцтв про підготовку уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами.

Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2023 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Документом визначено вимоги до матеріально-технічної бази центру спеціального навчання, зокрема, до площі навчальних приміщень (не менше 2,4 кв. м на одного слухача) та їх оснащення технічними засобами. Також визначено вимоги до навчально-методичної бази, до викладачів та організації спеціального навчання.

Для визначення центру спеціального навчання керівник центру подає до ГСЦ МВС заяву про намір проведення спеціального навчання та документи, визначені у цих Вимогах.

Приймання іспитів у водіїв та уповноважених проводитимуть працівники регіональних сервісних центрів Головного сервісного центру МВС. Тривалість іспиту з курсу підготовки уповноважених становить 150 хвилин. Екзаменаційний білет для складання іспиту складається із теоретичного та практичного завдання.

Теоретичне завдання складається з 40 тестових питань, а практичне завдання з 10 тестових питань. Під час складання іспиту для виконання теоретичного та практичного завдання особам дозволяється користуватися ДОПНВ та додатками A, B до неї та Правилами дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Строк дії свідоцтва ДОПНВ про підготовку водія становить 5 років з дати складання водієм іспиту за базовим та/або спеціалізованими курсами підготовки.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини