Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за невидачу фіскального чека: роз’яснення ДПС

Реклама

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не застосовуються. Про це повідомило Головне управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Однак, за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів усі санкції залишаються діючими. Зокрема, якщо продаж підакцизної продукції без видачі фіскального чеку зафіксовано вперше, то штраф застосовуватиметься у розмірі 100 відсотків від вартості чеку, за наступні порушення - 150 відсотків.

Крім того в Управлінні нагадали, що продавець товарів чи послуг повинен забезпечити покупцеві можливість розрахунків через банківський термінал. Тож якщо торгове приміщення знаходиться у населеному пункті з чисельністю понад 25000 осіб, а його торгівельна площа перевищує 20 кв. м, за відмову покупцю у його праві провести розрахунки банківською карткою при першому порушенні застосовується адміністративний штраф від 1700 грн до 3400 грн, при повторному - від 8500 грн до 17000 гривень.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини