Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд працює над механізмом страхування інвестицій в умовах війни

Реклама

Уряд працює над механізмом страхування інвестицій в умовах воєнного стану. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан. 

Українська сторона веде перемовини з Багатостороннім агентством з інвестиційних гарантій (MIGA), яке входить до групи Світового банку. Дана організація має програми страхування інвестицій в умовах терористичних загроз.

"Активно працюємо над механізмами страхування інвестицій. У світі, на жаль, не дуже багато такої практики. Але елементи подібних програм існували в тих країнах, в яких були бойові терористичні дії. Робимо все можливе, щоб покриття MIGA було доступним в Україні, щоб була можливість інвестувати вже навіть зараз, в той період, коли воєнні дії ще продовжуються", - зазначив Олександр Грибан.

Для гарантування безпеки інвестори купуватимуть страховку, вартість якої розраховується в залежності від обсягу інвестицій. У разі форс-мажорних обставин інвестор зможе отримати компенсацію цих коштів.

Також Міністерство економіки працює над покращенням умов для ведення бізнесу в Україні. Зокрема - над програмами для залучення інвестицій та дерегуляцією. 

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини