Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала у першому читанні скасування нульової ставки акцизу на пальне

Реклама

Парламент схвалив у першому читанні законопроект № 7668-д щодо повернення акцизів на пальне. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Його метою є зміна ставок акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та скраплений газ для наповнення дохідної частини бюджету з метою належного утримання мережі автомобільних доріг, а також зниження ставок акцизного податку та податку на додану вартість на паливо моторне альтернативне на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.

Так, проект Закону передбачає:

  • повернення акцизу на скрапленний газ, бутан, ізобутан, його розмір становитиме 52 євро за 1000 літрів;

  • акциз та ПДВ для альтернативних видів палива, з додаванням біоетанолу, прирівнюється до 100 євро за 1000 літрів (зараз 162 євро за 1000 л);

  • повернення акцизу на бензин та дизель у розмірі 100 євро за 1000 літрів.

Нагадуємо, що раніше Верховна Рада відмовилась підтримати урядовий законопроект № 7668, яким передбачалось встановити ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини