Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна отримає "митний безвіз": закони підписано

Реклама

30 серпня Рада ухвалила в цілому два законопроекти, які спрощують формальності, зменшують бюрократію та зловживання на митниці, а саме:

№0165 Закон України про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, який забезпечить виконання зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Наша держава отримає статус договірної сторони Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами від 20.05.1987.

№0166 Закон України про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту, який забезпечить виконання одного із зобов'язань України, передбачених Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Участь України у Конвенції дозволить застосовувати європейські транзитні правила, що дасть можливість підприємствам використовувати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів. Як наслідок, відбудеться суттєве прискорення та здешевлення руху товарів, від якого “виграють” всі учасники ланцюга постачання - експортери, перевізники, імпортери.

У той же день увечері Президент Володимир Зеленський підписав проголосовані закони, про що розповів у своєму вечірньому зверненні.

"Щойно я підписав ці документи - про приєднання до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами і до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Вони є фактичною реалізацією митного безвізу. Ми зробили це в рекордний строк і абсолютно злагоджено - усі гілки влади", - відзначив Президент.

Читайте також: "Митний безвіз" - про що насправді мова?

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини