Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст уточнив особливості держреєстрації юросіб та речових прав на нерухомість в умовах воєнного стану

Реклама

Мін'юст наказом від 30.08.2022 № 3642/5, який набув чинності 31 серпня 2022, оновив деякі умови державної реєстрації юридичних осіб та речових прав на нерухоме майно, що розташоване на тимчасово окупованій території України та державною реєстрацією юридичних осіб, зокрема уточнено:

  • що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування державна реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно, місцезнаходженням якого є АР Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такого майна.

  • що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування:

- державна реєстрація юрособи та громадського формування, місцезнаходженням яких є АР Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такої юрособи та громадського формування;

- державна реєстрація юросіб - релігійних громад, місцезнаходженням яких є місто Київ або Київська область, проводиться уповноваженими суб'єктами державної реєстрації міста Києва та Київської області.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини