Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ДПС контролює дотримання бізнесом строків розрахунків при здійсненні ЗЕД

Реклама

ДПС повідомляє, що станом на 01.08.2022 відпрацьовано вже 1157 повідомлень банків про порушення низкою суб'єктів господарювання строків розрахунків при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.

За результатами перевірок донараховано 206,9 млн грн пені.

Податківці поновили позапланові перевірки та розпочали нові щодо платників податків, по яких отримано інформацію про порушення граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями. Це передбачено Законом від 12 травня 2022 року № 2260-IX.

Основним питанням валютного нагляду в Державній податковій службі України залишається організація і проведення документальних перевірок з питань дотримання граничних строків розрахунків за здійсненими зовнішньоекономічними операціями, у тому числі і на підставі отриманих від НБУ повідомлень про порушення суб'єктами господарювання граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД.

Система валютного регулювання у новому форматі почала діяти із лютого 2019 року, після введення в дію Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VIII «Про валюту і валютні операції», та передбачає пріоритетність ринкових інструментів валютного регулювання перед адміністративними. При цьому обмеження і заходи захисту застосовуються виключно з метою забезпечення стабільності фінансової системи і рівноваги платіжного балансу України та мають бути тимчасовими.

Читайте також:

ЗЕД-послуги та ПДВ: про що потрібно знати підприємцям

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини