Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВВП на душу населення в Україні зросте втричі: план Мінекономіки

Реклама

Україна має здійснити потрійний стрибок в економіці - від перехідної (транзитної) економіки до економіки, що розвивається. У фактичних цифрах - це стрибок з $4,5 тисяч ВВП на душу населення до понад $12 тисяч на рік. Про це розповіла Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко під час щорічного форуму Yalta European Strategy (YES), який пройшов в Києві 9-10 вересня.

Цьогорічна конференція була присвячена зусиллям нашої держави щодо захисту суверенітету, незалежності і свободи. Одна з панельних дискусій була присвячена темі  “Україна майбутнього - про яку країну мріяти, і як ми туди потрапимо?”

Щоб досягти цих амбітних цілей зростання, розроблено план, який Міністр озвучила на форумі:

1. Досягнення оптимального розміру держави в економіці (через поступове скорочення фіскального відсотка ВВП, та як наслідок державних витрат відносно доходів, що має в свою чергу збільшити обсяг капітальних інвестицій у приватному сектору).

2. Ставка на розвиток малого та середнього бізнесу.

3. Дерегуляція (спрощення діяльності бізнесу, видалення зайвих процедур і бюрократії).

4. Встановлення верховенства права (головна мета - зменшити ризики країни через політичні та правоохоронні дії, що допоможе збільшити прямі іноземні інвестиції).

5. Модель зростання завдяки розвитку експорту.

6. Інтенсивні інвестиції у виробництво.

7. Розвиток транспортної логістики.

8. Масова приватизація держпідприємств та скорочення обсягу держави в економіці.

9. Розвиток сфери соціальних послуг через державно-приватне партнерство.

10. Військово-технічний прорив через інновації у сфері мілітарних технологій.

В багатьох із цих напрямів активний рух вже розпочався, незважаючи на війну.

“Безперечно, завдання перед нами стоять складні. Однак вони досяжні, - запевнила Юлія Свириденко. - Сьогодні весь світ вражений стійкістю та силою української армії. Вірю, що в осяжному майбутньому не лише армія, а й економіка України здивує світ стабільністю та силою. Ми маємо зробити все, щоб Україна перейшла від транзитної економіки до економіки, що розвивається, за одне десятиліття”.

Крім Першого віцепрем'єра в панельній дискусії взяли участь й інші відомі економісти, бізнесмени й політики. Іноземні колеги назвали план Мінекономіки перспективним та дієвим, а також підкреслили, що наша країна вже зараз є однією з найбільш прогресивних у сфері діджиталізації. І саме у інноваціях і нових технологіях - майбутнє України.

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв?язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини