Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінагрополітики вже надало грантів на загальну суму 109 448 000 гривень

Реклама

Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало 25 наказів щодо надання грантів на загальну суму - 109 448 000 грн.

Аграрії із 11 регіонів України (Одеський, Полтавський, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Волинський, Чернівецький, Закарпатський, Черкаський, Рівненський, Хмельницький) на своїх господарствах вирощуватимуть ягоди та яблунево-грушеві сади. Площі угідь варіюються від 1,34 до 25 га. Загальна площа - 346,85 га.

Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.

Станом на 9 вересня 2022 року до Мінагрополітики від Ощадбанку надійшли 79 заявок, з них - 25 погоджено, 28 отримали відмову, 8 проектів - у стадії опрацювання, 18 відправлено на доопрацювання документів.

Основною умовою для учасників програми є створення робочих місць згідно з умовами Порядку. Крім того, Програма передбачає співфінансування: від 30 % власних коштів забезпечує її учасник, а 70 % - держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов'язані з погодженим проектом висадки насаджень.

Із типовими помилками, які допускаються при оформленні документів при подачі заявок, можна ознайомитися тут.

«єРобота» - перелік програм можна ознайомитися тут.

Мінагрополітики курує з них два напрями, які стосуються розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства (подати заявку можна тут) та тепличного господарства (подати заявку тут).

Кожну заявку Мінагрополітики опрацьовує протягом 10 робочих днів після надходження від Ощадбанку.

За умовами кожної з програм, учасник зобов'язується вести діяльність не менше 5 років, сплачувати податки в бюджет, а також створити визначену кількість робочих місць.

Вичерпна інформація з умовами та правилами подачі заявки для отримання:

гранту на сад - тут;

гранту на теплиці тут.

Читайте також: Податок на прибуток бюджетних грантів: роз'яснення ДПС

Як аграрному бізнесу захиститися від рейдерства? За допомогою рішення LIGA360. Контролюйте будь-які незаконні дії щодо вашої землі та інші ризиковані чинники для вашого підприємства. Замовте доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини