Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують дозволити виїжджати чоловікам за кордон за умови гарантованої фінансової підтримки ЗСУ

Реклама

Народний депутат Георгій Мазурашу (партія “Слуга народу”) запропонував Верховній Раді унормувати можливість виїжджати під час воєнного стану військовозобов'язаним за кордон на умовах гарантованої підтримки ЗСУ. Відповідний законопроект № 8029 зареєстровано 13 вересня.

Зокрема, йдеться про:

- гарантійний внесок в державний банк в сумі 5 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян (станом на теперішній час це 13 тис. грн.), з якого щомісяця сума, яка дорівнює податкам з мінімальної зарплати (станом на тепер це 2697,5 = ЄСВ 22% - 1430,0 + ПДФО 18% - 1170,0 + військовий збір 1,5% - 97,5), буде перераховуватися на рахунок ЗСУ;

- письмове підтвердження добровільного обов'язку (нотаріально засвідчена заява) поповнювати цей рахунок щомісяця на ту ж суму податків з мінімалки і дозвіл звідти перераховувати щомісяця кошти на рахунок ЗСУ.

Громадяни України, які виїхали з України під час дії воєнного стану не на цих умовах і не мають документів, що підтверджують право на відстрочку від призову, для в'їзду в Україну мають добровільно перерахувати на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України суму, яка дорівнює 10 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних громадян (офіційно встановлених в Україні на день в'їзду в Україну), за кожен місяць перебування за межами України під час дії воєнного стану (наразі це 26000 грн).

Хочете налагодити ефективну роботу HR-департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Моніторте репутацію роботодавця, діліться підбірками документів та інструкціями для роботи, обговорюйте професійні новини. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини