Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії зможуть у 2023 році користуватися доступними кредитами та отримувати компенсації

Реклама

Дотацій для аграріїв у проекті Дербюджету-2022 не передбачено, але підтримка буде. Про це в інтерв'ю виданню Landlord розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

"Як вона виглядає: перше - ця підтримка не акумульована в Мінагрополітики, а поширена серед різних відомств. У наступному році передбачено через Мінекономіки, бо вони - розпорядники коштів, а ми адмініструємо програму - кошти на гранти для садівництва та теплиць (1,36 млрд грн). Наступне: у бюджеті 2023 року передбачено кошти на програму “5-7-9”, для доступного кредитування. Аграрії зможуть у 2023 році користуватися відповідною програмою. Це й буде підтримка", - підкреслив Висоцький.

Крім того, у Раді з'явився законопроєкт №8025, яким пропонуються додаткові інструменти державної підтримки для аграріїв. Там чітко передбачено компенсація тіла кредиту, компенсація за страхування, що особливо важливе в умовах війни - війна робить складнішим залучення інвестицій.

Крім того, у бюджеті 2023 року вивчається створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Фонд не буде суто аграрним, але аграрії зможуть користуватися цим, отримувати з цього фонду компенсації. Кошти туди будуть надходити від заарештованих російських активів, в Україні, та за кордоном.

Як аграрному бізнесу захиститися від рейдерства? За допомогою рішення LIGA360. Контролюйте будь-які незаконні дії щодо вашої землі та інші ризиковані чинники для вашого підприємства. Замовте доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини