Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Один з найбільших виробників щебеню підозрюється у несплаті 1,3 млрд грн податків – БЕБ

Реклама

Бюро економічної безпеки розпочало досудове розслідування за підозрою у несплаті податків на 1,3 млрд грн одним з найбільших виробників щебеню. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Йдеться про філію, метою діяльності якої є забезпечення потреб підприємств критичної інфраструктури у постачанні щебеню, піску, шпал тощо.

Аналітики Бюро виявили факти, які можуть свідчити про видобуток та реалізацію необлікованої щебеневої продукції.

Водночас, філія у попередні роки задекларувала збитки у розмірі 324 млн грн та 51,7 млн грн відповідно. При цьому, річні плани видобутку щебеневої продукції виконані лише на половину.

Співробітники БЕБ за результатами моніторингу ринкових цін встановили, що угоди на постачання щебеневої продукції укладалися філією із суб'єктами господарської діяльності без проведення аукціону, до того ж за цінами втричі нижчими за ринкові. У свою чергу, суб'єкти господарської діяльності реалізували продукцію, у тому числі і державним підприємствам, вже за ринковими цінами.

Також встановлено, що протягом 2020 року було укладено угод на постачання щебеневої продукції із більш ніж 100 компаніями, на загальну суму понад 1,4 млрд грн., а за 2021 рік - на загальну суму близько 180 млн грн., що у 8 разів менше у порівнянні з 2020 роком.

Ймовірна сума недоотриманих філією доходів може складати понад 3,4 млрд грн., а сума несплачених податків (ПДВ та податку на прибуток підприємства) - понад 1,3 млрд грн.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини