Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ продовжує викривати схеми незаконного відшкодування ПДВ

Реклама

Співробітники Бюро економічної безпеки України встановили, що на початку 2022 року двома суб'єктами господарської діяльності заявлено понад 26,5 млн грн бюджетного відшкодування ПДВ за товарними залишками, імпортованими протягом 2021-2022 рр. Проведеними заходами також встановлено, що в січні - квітні 2022 року ще 15 компаній заявили понад 360 млн грн. до бюджетного відшкодування ПДВ в одній із західних областей України.

До прикладу одна із зазначених компаній, що здійснює діяльність у сфері торгівлі, в тому числі і тютюновими виробами, заявила до відшкодування понад 144 млн грн.

Водночас, за наявною інформацією згадані суб'єкти господарювання не здійснювали операцій з експорту та/або реалізації товарних залишків, що може свідчити про їх фактичну відсутність.

БЕБ надіслали відповідні рекомендації ДПС та запропонували провести перевірку достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ товариствам. Також запропоновано дослідити наявність в останніх товарних залишків в складських приміщеннях та законність їх походження.

Фахівці Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ систематично проводять оцінювання ризиків і загроз економічній безпеці держави, напрацьовують способи їх мінімізації та усунення задля подолання злочинних схем, у тому числі, щодо бюджетного відшкодування ПДВ. 

Загалом БЕБ не допустило розкрадання з бюджету 837 млн грн. ПДВ. Детальніше 

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівниківюристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Читайте також:

Один з найбільших виробників щебеню підозрюється у несплаті 1,3 млрд грн податків - БЕБ

БЕБ викрило "конвертаційний центр” з обігом понад 3,5 млрд грн

Бюро економічної безпеки виявило схему ухилення від сплати податків на суму понад 14 млн грн

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини