Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюро економічної безпеки виявило схему ухилення від сплати податків на суму понад 14 млн грн

Реклама

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами суб'єкта господарської діяльності.

У процесі слідства виявлено групу осіб, які умисно та за попередньою змовою, документально оформили «нетипові» безтоварні операції з постачання соняшникової олії на загальну суму 86,6 млн грн підприємству з ознаками «фіктивності».

Крім того, директор товариства вніс у податкові декларації підприємства завідомо неправдиві відомості та у подальшому подав їх до податкової служби. Такі дії призвели до ухилення від сплати податків на суму понад 14 млн грн.

Співробітниками БЕБ повідомили директору компанії про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ст. 212), внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ст. 366), привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ст. 191) та кримінальне правопорушення, що вчинене групою осіб (ст. 28) КК України за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора України триває.

За матеріалами Бюро економічної безпеки.

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки в серпні придбай за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини