Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк роз'яснив учасникам ринку небанківських фінпослуг правила ліцензування та реєстрації

Реклама

Національний банк надав роз'яснення учасникам ринку небанківських фінансових послуг щодо особливостей практичного виконання нормативно-правових актів НБУ з питань ліцензування та реєстрації, в тому числі тих, впровадження яких було відтерміновано у зв'язку початком військової агресії. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Йдеться про наступні постанови Правління НБУ:

Зокрема, регулятор звернув увагу на необхідності дотримання строків подання документів, передбачених цими постановами та окреслив перелік документів, які повинні бути подані небанківськими фінансовими установами на їх виконання.

Також у НБУ роз'яснили, що учасники ринку повинні діяти за процедурами, визначеними Положенням про ліцензування. Зокрема, у разі оновлення загальної інформації про надавачів фінансових послуг та повідомлення Національного банку про виникнення змін або доповнень до інформації щодо надавача фінансових послуг, які відбулися під час дії воєнного стану. Йдеться про інформацію, яка міститься в заяві про включення до Державного реєстру фінансових установ, опитувальнику тощо.

Крім того, учасникам ринку небанківських фінансових послуг слід коректно оформлювати та заповнювати документи, які подаються на виконання постанов Нацбанку. Представники регулятора надали пояснення з актуальних питань, що можуть виникнути в учасників ринку під час оформлення та заповненні цих документів.

Докладніше ознайомитися з цими та іншими питаннями можна за посиланням.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини