Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів, аудиторів та нотаріусів хочуть притягувати до кримінальної відповідальності за діяльність на окупованих територіях за законами агресора

Реклама

У Раді зареєстрували проєкт №8077, яким пропонують встановити кримінальну відповідальність для осіб, які здійснюють професійну діяльність, пов'язану з наданням послуг адвоката, аудитора, оцінювача, експерта, арбітражного керуючого, приватного виконавця, незалежного посередника, члена трудового арбітражу, третейського судді, а також виконання повноважень нотаріуса або державного реєстратора чи суб'єкта державної реєстрації прав, або наданням інших публічних послуг за законодавством держави-агресора.

Також запропоновано виключити «добровільність» як необхідну складову для притягнення до кримінальної відповідальності за колабораціонізм.

Для цього пропонується доповнити статтю 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу України новою частиною п'ятою.

Санкція статті передбачатиме позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість в сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини