Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переказ коштів в Україну подешевшає

Реклама

За ініціативи Європейської Комісії 27 вересня 2022 року у Брюсселі (Бельгія) підписано Спільну заяву надавачів послуг з переказу коштів в Україну, яка розширить можливості для  здійснення доступних та прозорих переказів коштів на підтримку українців та України. Про це повідомила пресслужба НБУ.

У заяві йдеться про:

  • подальше сприяння наданню послуг з переказу коштів і зниженню комісій за них до цільового показника у 3% (встановленого в Цілях сталого розвитку і Дорожній карті групи країн G20 щодо транскордонних платежів);

  • зниження загальних розмірів комісій за переказ коштів принаймні на час агресії росії проти України як у односторонньому, так і у двосторонньому порядку;

  • розкриття загальних розмірів комісій за переказ коштів, зокрема комісій, що застосовуються до обмінних курсів євро або гривні, встановлених ЄЦБ та Національним банком України;

  • спрямування зусиль на збереження доступності послуг з переказу коштів через мережу агентів та подальша їх цифровізація.

Підписантами Спільної заяви стали керівники платіжних організацій міжнародних платіжних систем та їх учасників, що здійснюють, зокрема, діяльність на території ЄС та України: Visa, Mastercard, Wise, Ria Money Transfer, Extrabanca, Small World, TransferGo, АТ КБ “ПриватБанк”, АТ "Ощадбанк", АТ АБ “УКРГАЗБАНК”, АТ "Райффайзен Банк", АТ "ПУМБ", АТ "А-БАНК", ТОВ "НоваПей", ПАТ "Укрпошта", ПрАТ "УФГ".

Вони зобов'язалися сприяти наданню конкурентоспроможних послуг з переказу коштів як українській діаспорі та вимушеним переселенцям з України, які залишили свої домівки, рятуючись від війни за кордоном, так і кожному, хто бажає підтримати українців та переказати кошти в Україну.

Спільна заява надавачів послуг з переказу коштів в Україну діятиме упродовж дев'яти місяців із дня її підписання. Після цього вона буде переглянута відповідно до поточної ситуації та досягнення її гуманітарної мети.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини