Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Робота над впровадженням електронної ТТН продовжується

Реклама

У Мінінфраструктури нагадали, що з 1 серпня 2022 року е-ТТН мала стати обов'язковою для всіх транспортних перевезень в Україні. Однак у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну та початком бойових дій роботу над проєктом було тимчасово призупинено.

Наразі команда Мінінфраструктури та партнери проєкту повертаються до роботи щодо розробки та впровадження цифрових ініціатив.

Впровадження е-ТТН забезпечить прозорість процесу перевезення та спростить взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем. Усі операції стануть доступними учасникам в режимі реального часу.

«Швидка та ефективна логістика в умовах війни є основою обороноздатності держави та стабільного функціонування економіки. Завдяки таким проєктам як е-ТТН ми не тільки прискоримо логістику, але й зекономимо кошти бізнесу. Окрім цього, цей проєкт є частиною комплексної стратегії Міністерства інфраструктури з цифровізації транспортної сфери. Реалізувавши її, ми зможемо суттєво полегшити взаємодію держави та бізнесу, а також мінімізувати корупційні ризики. Дякую партнерам за співпрацю та готовність максимально прискорити процес реалізації проєкту» - прокоментував Анатолій Комірний, Заступник Міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Впровадження системи е-TTН здійснюється у партнерстві Міністерства інфраструктури з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації», яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН.

Нагадаємо, Уряд ухвалив низку рішень для реалізації з 1 жовтня в Україні "митного безвізу"

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини