Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дозволив підприємствам переказувати валюту на рахунки своїх філій за кордоном

Реклама

Національний банк уточнив низку норм, розширивши можливості ведення зовнішньоекономічної діяльності українським бізнесом. Відповідні зміни містяться у постанові Правління НБУ від 29 вересня 2022 року № 211.

Так, підприємства отримали можливість переказувати кошти на рахунки своїх підрозділів та філій за кордоном за умови одночасного дотримання низки умов:

  • у межах загальної суми коштів, що були переказані цією юридичною особою - резидентом протягом 2021 року для утримання його філій, представництв та інших відокремлених підрозділів без створення юридичної особи за кордоном, що підтверджується юридичною особою - резидентом документально. Протягом одного календарного місяця дозволяється переказувати не більше 1/4 частини від цієї суми;

  • за рахунок власних (не куплених, не залучених у формі кредиту, позики) коштів в іноземній валюті юридичної особи - резидента;

  • через один банк (за вибором юридичної особи - резидента). Зміну банку, що обслуговує ці операції, дозволяється проводити на підставі письмового звернення клієнта до банку, до якого переводиться на обслуговування клієнт;

  • виключно з метою фінансування витрат на утримання його філій, представництв та інших відокремлених підрозділів без створення юридичної особи за кордоном (підтверджується кошторисом витрат).

Передбачається, що зазначені зміни сприятимуть поліпшенню умов роботи українських підприємців з просування власних товарів на зовнішніх ринках.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини