Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд дозволив експорт вугілля до Польщі та пропонує польському бізнесу інвестиційні проєкти та участь у приватизації підприємств

Реклама

Уряд готовий запропонувати на розгляд польським партнерам різноманітні інвестиційні проекти і можливості. Про це під час робочого візиту у Варшаві заявила Міністр економіки Юлія Свириденко і запевнила, що інвестиції в Україну будуть застраховані.

“Ми почали реалізацію спільного проекту з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA), що належить до групи Світового банку, про запуск страхування інвестицій в Україні. На цей рік виділена сума в 30 млн доларів. Вона, як планується, зросте до 1 млрд доларів у наступному році. Тому ми закликаємо польських партнерів сміливо долучатись до інвестування в Україну”, - зазначила Юлія Свириденко.

Також Перший віце-прем'єр-міністр України разом з головою Фонду держмайна закликала польський бізнес взяти участь у приватизації українських підприємств. За її словами, для України важливим є той факт, що польський Уряд готовий стимулювати бізнес інвестувати в Україну і докладає до цього максимум зусиль.

Польський Уряд зі своєї сторони підготував дослідження - "Найбільше будівництво сучасної Європи. Виклики повоєнної відбудови економіки України". В ньому перераховано список компаній, що готові долучитися до відбудови нашої країни, а також вказані проблеми, з якими може стикнутися польський бізнес в Україні. Документ, переданий українській стороні, взятий на опрацювання. Перший віце-прем'єр-міністр України запевнила, що з групою експертів проаналізують дослідження та визначать, які заходи можна вжити для вирішення цих проблем.

Міністр економіки України також подякувала польській стороні за допомогу в подоланні паливної кризи. Саме Польща допомогла подолати дефіцит - надала Україні 25 тисяч тонн пального з власних стратегічних резервів. Зараз саме ця країна є основним маршрутом поставок пального. У вересні цим шляхом Україна імпортувала майже 780 тисяч тонн бензину, дизпалива та скрапленого газу. Це найбільший показник з початку війни.

“Наші країни підтримують одна одну як у військовій сфері, так і в сфері енергобезпеки. Тому, на прохання польської сторони, незважаючи на рішення про заборону експорту українського вугілля, Уряд України ухвалив відповідну постанову про відкриття квоти на експорт вугілля до Польщі в обсязі 100 тисяч тонн”, - заявила Юлія Свириденко.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини