Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова Нацбанку Кирило Шевченко подав заяву про відставку

Реклама

4 жовтня Голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд Президенту України заяву про відставку. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«В силу причин, пов'язаних зі здоров'ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду Голови НБУ. Я звернувся до Президента України з проханням прийняти мою відставку. Дякую Президентові України за виявлену довіру та спільну роботу на користь держави», - написав Кирило Шевченко.

За його словам, з початком повномасштабної війни Нацбанку вдалось: забезпечити безперебійну роботу фінансової системи, не допустити паніку на валютному ринку; зупинити масштабний відтік капіталу заради захисту резервів; втримати інфляцію на адекватному рівні під час війни; підставити плече державному бюджету, розуміючи складнощі із залученням коштів під час війни.

«На сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою пост-воєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор", - зазначив Голова НБУ.

Кирило Шевченко подякував команді НБУ, міжнародним партнерам, колегам із всього фінансового ринку, Верховної Ради, Уряду та інших державних інституцій за співпрацю.

Довідково

Правління Національного банку продовжить виконувати свої функції та здійснювати управління діяльністю Національно банку в поточному складі до ухвалення Верховною Радою рішень про звільнення та призначення на посаду нового Голови Національного банку.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини