Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Укргідроенерго має намір взяти участь у виробництві "зеленого" водню

Реклама

Укргідроенерго та Концерн Галнафтогаз підписали меморандум про співпрацю з метою реалізації водневої стратегії України, спрямованої на підвищення стабільності та незалежності енергосистеми країни.

Меморандум дасть можливість пришвидшити інтеграцію України у проєкти, направлені на участь у «зеленому переході», а також забезпечить енергоресурсами інфраструктуру та громадян України.

«Укргідроенерго, як найбільша гідрогенеруюча компанія в Україні, має намір взяти участь у виробництві «зеленого» водню, як альтернативного палива, з метою інтеграції України у європейські процеси декарбонізації шляхом зниження викидів вуглецю та виходу на ринки ЄС», - зазначив під час підписання генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Підписаний меморандум визначає наміри щодо спільної бачення з розробки та реалізації проєктів виробництва, транспортування та продажу «зеленого» водню.

«Концерн Галнафтогаз як прогресивна компанія буде розвивати інші альтернативні види чистого палива, які в недалекому майбутньому можуть стати замінником традиційному пальному. Саме тому ми йдемо у співпрацю з Укргідроенерго в напрямку розвитку виробництва та подальшого застосування «зеленого» водню», - підкреслив директор Концерну Галнафтогаз Василь Даниляк.

Окрім того, Укргідроенерго та Концерн Галнафтогаз спільно вивчатимуть досвід світових виробників «зеленого» водню для впровадження сучасних технологій на території України. Нагадаємо, що Укргідроенерго втілює проєкт з виробництва «зеленого» водню спільно з MAN Energy Solutions та постачальником обладнання ANDRYTZ HYDRO.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини