Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес назвав топ-5 очікувань від нового Голови НБУ

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація оприлюднила 5 першочергових кроків, яких очікує бізнес від нового Голови НБУ.

1. Збереження інституційної незалежності НБУ, без втручань у політику регулятора та без відкату назад розпочатих у фінансовому секторі реформ.

2. Задля забезпечення відновлення та розвитку української економіки - збереження макроекономічної стабільності, продовження послідовної монетарної політики. Так, ситуація, з військовою агресією рф та коронавірусом продемонструвала, що фінансова і банківська система, зокрема, є добре підготовленими. А прозорий, стабільний та конкурентний фінансовий сектор - важлива складова економічного зростання країни.

3. Поступова збалансована валютна лібералізація, збереження стійкої позиції у спільноті європейських центробанків, досягнутих попередньою командою.

4. Продовження європейської інтеграції, зокрема гармонізація з європейською фінансовою банківською системою.

5. Продовження відкритого діалогу та врахування потреб бізнесу під час оновлення регуляторних та законодавчих норм.

Водночас, бізнес-спільнота дякує Кирилові Шевченку за послідовну та передбачувану монетарну політику, відкритий діалог з бізнесом, надто у важкий воєнний час. Завдяки виваженій та далекоглядній робочій стратегії НБУ вдалося забезпечити умови для втримання макроекономічної стабільності.

Нагадаємо, Андрія Пишного призначено Головою НБУ

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини