Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна отримала додаткові квоти на міжнародні автоперевезення

Реклама

Україна отримала 100 додаткових базових квот Європейської Конференції Міністрів Транспорту на 2023 рік. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Усього на наступний рік Україна матиме 475 базових квот, тобто на 27% більше, ніж у 2022 році та протягом кількох останніх років.

Додаткові квоти дозволять покращити експортну спроможність України і дадуть можливість зберегти стабільні ланцюги постачання товарів між нашою країною і країнами-учасницями ЄКМТ.

У цьому році Україна уклала з ЄС угоду про «транспортний безвіз». Завдяки цьому без спеціальних дозволів українські перевізники мають право здійснювати тільки двосторонні та транзитні перевезення до 27 європейських країн.

Дозволи ЄКМТ потрібні перевізникам, які здійснюють рейси до 52 країн-учасниць ЄКМТ. Вони дають можливість здійснювати не лише двосторонні та транзитні перевезення вантажів, але й їх транспортування з/в треті країни.

У Міністерстві інфраструктури також нагадали, що з 1 до 31 жовтня триває прийом електронних анкет від автомобільних перевізників на участь у Конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ на 2023 рік.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини