Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як українські ритейлери скорочують споживання електроенергії

Реклама

Українські мережі супермаркетів, ритейлери та ресторани тимчасово обмежують підсвічування вивісок та вітрин задля економії електроенергії в пікові години навантаження, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Мережа супермаркетів "Сільпо" тимчасово відмовилася від підсвічування вивісок, зовнішнього освітлення, бордів та сітілайтів у торговельних залах. Крім того, у фудхолах групи, кафе Boulangerie, ресторанах Escobar та Positano з 17:00 гостей прийматимуть при свічках.

"Ще протягом 2016-2018 років "Сільпо" перейшов переважно на LED-освітлення. Це дало змогу економити електроенергію на 50-80%. Також у 2021 році "Сільпо" здійснив роботи із заміни люмінесцентних ламп холодильників на LED, завдяки чому орієнтовний рівень економії сягнув 60%", - йдеться у пресрелізі Fozzy Group.

Аналогічних заходів вжито в мережі супермаркетів Varus. Магазини зменшили освітлення торговельних залів і технічних приміщень, відключили холодильники для напоїв та вивіски. Крім того, відключено телевізори біля кас та відеостіни.

Comfy також відключив екрани та вивіски, а також телевізори з рекламою у торговельних залах.

Заходи для економії електроенергії вжили також корпорація АТБ, маркетплейс "Алло", "Нова пошта", група компаній "Епіцентр" та інші компанії.

Уряд також просить всіх українців зменшити споживання електроенергії у вечірні години (з 17:00 до 22:00). Відповідальний підхід дозволить мінімізувати застосування графіків відключення.

Інформація - броня вашого бізнесу. LIGA360 надає обрану інформацію з медіа, законодавчого поля та дані контрагентів й конкурентів, щоб ви були впевнені в кожному кроці. Замовте LIGA360 для вашої компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини