Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок надання мікрогрантів для бізнесу

Реклама

Уряд постановою від 12 жовтня 2022 р. №1156 врегулював деякі питання фінансування підтримки малого та середнього бізнесу.

Зокрема, визначено механізм використання коштів з рахунка "Фонд підтримки малого та середнього бізнесу" та внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Кошти, що надійшли на рахунок Мінекономіки "Фонд підтримки малого та середнього бізнесу", спрямовуються на надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб'єктам господарювання у формі мікрогрантів.

Кошти перераховуються у національній валюті (гривні). Іноземна валюта, яка надійшла від фізичних та юридичних осіб приватного права та/або публічного права як благодійна пожертва, гуманітарна допомога підлягає продажу Національному банку за офіційним курсом Національного банку на день здійснення операції на підставі заяви Мінекономіки на продаж валюти.

Залишок коштів на кінець бюджетного періоду зберігається Казначейством на рахунку спеціального фонду державного бюджету для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді за програмою "Надання для створення або розвитку бізнесу" з урахуванням їх цільового призначення.

У Порядку надання мікрогрантів визначено механізм надання безповоротної фінансової допомоги суб'єктам господарювання, у тому числі за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету та відкритого у Національному банку рахунка та її повернення у разі неможливості встановлення факту цільового використання мікрогранту, невиконання обов'язкової умови договору мікрогранту, невикористання отримувачем протягом шести місяців з дати отримання мікрогранту або використання мікрогранту не в повному обсязі.

Так, у разі невикористання отримувачем протягом шести місяців з дати отримання мікрогранту або використання мікрогранту не в повному обсязі протягом зазначеного періоду невикористані кошти протягом трьох операційних днів після завершення цього строку повертаються уповноваженим банком на:

  • реєстраційний рахунок загального фонду Мінекономіки, відкритий в Казначействі, для подальшого їх перерахування до державного бюджету в установленому порядку - для коштів, наданих із загального фонду державного бюджету;

  • спеціальний реєстраційний рахунок Мінекономіки, відкритий в Казначействі, - для коштів, наданих із спеціального фонду державного бюджету.

Неповернуті отримувачем кошти стягуються з нього відповідно до вимог законодавства.

LIGA360 - твій професійний апгрейд до Дня керівника. Спробуй інноваційну систему для контролю ризиків та моніторингу ділової репутації. Дізнавайся про переваги LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини