Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні, які виплачують спеціалістам Дія Сіті, оподатковуються ПДФО за загальною ставкою - ДПС

Реклама

Оскільки дохід у вигляді допомоги по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні) не включається до складу заробітної плати, то оподаткування такого доходу здійснюється у загальному порядку визначеному розд. IV ПКУ, тобто за ставкою податку на доходи фізичних осіб 18%. Таке роз'яснення надали в ДПС.

Особливості оподаткування доходів спеціалістів резидентів Дія Сіті встановлені п. 170.14 прим. 1 ст. 170 Податкового кодексу. Зокрема, визначено, що  за ставкою 5% оподатковуються доходи платника податку - спеціаліста резидента Дія Сіті у вигляді:

а) заробітної плати;

б) винагороди за гіг-контрактом, у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням;

в) авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори.

Законом про оплату праці визначено структуру заробітної плати, до якої включаються: основна заробітна плата; додаткова заробітна плата; інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, здійснюється з урахуванням Інструкції зі статистики заробітної плати.

Згідно з п. 3.2 розд. III Інструкції допомога по тимчасовій непрацездатності відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці.

А ваш HR-департамент працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашої команди. Моніторте бренд роботодавця, діліться шаблонами та інструкціями для кадрового обліку, слідкуйте за змінами трудового законодавства. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини