Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Японія допоможе Україні відновлювати енергетичні об'єкти

Реклама

Японія надасть Україні обладнання та устаткування для відновлення пошкоджених енергетичних об'єктів. Про це запевнив посол Японії в Україні Мацудо Кунінорі під час зустрічі з Міністром енергетики України Германом Галущенко, повідомили в Міненерго.

Сторони обговорили питання енергетичної безпеки України, зокрема, необхідність деокупації ЗАЕС та її передачі під повний контроль українського оператора та напрямки взаємодії для допомоги у забезпеченні України енергоносіями під час проходження опалювального сезону.

Окрему увагу на зустрічі було приділено готовності японської сторони допомогти з відновленням пошкоджених або зруйнованих бойовими діями об'єктів критичної інфраструктури України, зокрема, шляхом надання необхідного обладнання та устаткування. Відповідні енергетичні проєкти будуть здійснюватися у співпраці з японським агентством міжнародного співробітництва JICA.

Нагадаємо, Укренерго закликає заощадливо використовувати електроприлади у пікові години: з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 23:00 задля уникнення віялових відключень.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини