Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила відпускати рецептурні ліки без рецепта

Реклама

18 жовтня Верховна Рада ухвалила у цілому Закон щодо посилення контролю за відпуском лікарських засобів (законопроєкт № 7444).

«Продовжуємо разом із МОЗ працювати над впровадженням електронного рецепту на всі рецептурні лікарські засоби. Законопроєкт № 7444, за який сьогодні проголосували колеги, створює законодавчу базу для повноцінного впровадження е-рецепту і перетворення застосування рецептурних лікарських засобів в Україні у безпечний, відповідальний, прозорий та контрольований процес», - написав у своєму Telegram-каналі народний депутат Михайло Радуцький.

Законопроєктом встановлюється відповідальність для медиків та фармацевтів:

  • у разі призначення рецептурного лікарського засобу без рецепту;

  • за призначення наркотичних засобів без е-рецепту;

  • за відпуск в аптеках рецептурних ліків без рецепту, за недійсним рецептом або з порушенням порядк продажу препаратів, затвердженого МОЗ.

Закон почне діяти через три місяці після завершення воєнного стану.

Михайло Радуцький нагадав, що, незважаючи на війну, МОЗ почав поетапне запровадження електронного рецепту. З 1 серпня антибіотики в аптеках продають виключно за е-рецептом (за виключення окупованих та прифронтових територій, де дозволений паперовий рецепт). З 1 листопада стартує відпуск за електронним рецептом наркотичних засобів. Наступний етап - перехід всіх рецептурних медичних препаратів на е-рецепт.

Читайте також: В Україні посилять контроль якості дієтичних добавок;

З листопада наркотичні лікарські засоби почнуть відпускати за електронним рецептом;

Запроваджується е-рецепт на антибіотики: що це означає?

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини