Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Грантові можливості від USAID: Київська ТПП організувала презентацію програм підтримки українського бізнесу

19 жовтня 2022, 14:33
201
0
Автор:
Реклама

З метою сприяння розвитку економіки України та забезпеченню функціонування роботи українських підприємців в умовах воєнного стану, 17 жовтня 2022 року Київська ТПП спільно з Програмою USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та з Комітетом підтримки експорту та інвестицій провела презентацію програми підтримки відновлення та безперервності бізнесу й грантової програми підтримки участі в торгових місіях та виставках.

Модератором заходу виступав віцепрезидент Київської ТПП - Володимир Коляденко.

Заступниця керівниці Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" Тетяна Грищенко розповіла аудиторії про свій практичний досвід реалізації грантової діяльності в роботі з українськими підприємцями та синергії співпраці з Офісом розвитку підприємництва та експорту. Окрім цього вона анонсувала про створення нових грантових програм, включаючи програму підтримки жіночого й сімейного підприємництва.

"Найближчим часом ми плануємо відкрити таку програму, оскільки впевнені що вона дуже потрібна саме зараз, враховуючи скільки чоловіків на фронті й скільки жінок вимушені ставати єдиними хто приносить хліб в родину" - зазначила Тетяна Грищенко.

Детально дала роз'яснення загальної концепції, фінансового питання та критеріїв відбору підприємців для участі у грантових програмах менеджер Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" Тетяна Павленко. У своєму виступі вона роз'яснила учасникам як, і за якими критеріями відбувається відбір заявок на схвалення гранту. Було також роз'яснено концепцію трьох наявних грантових програм, включаючи програму "Безперервність та відновлення бізнесу", яка приймає заявки на реалізацію діяльності з підтримки безперервності та відновлення бізнесу, розширенням й розростанням на зовнішні ринки, а також підтримкою рівня наявних бізнес-можливостей або їхнім покращенням.

В рамках грантових програм також передбачають підтримку участі в конференціях, виставках та інших бізнес-івентах в Україні та за кордоном.  

Відповідаючи на питання учасників, Тетяна Грищенко  розповіла про роботу грантової діяльності в креативних індустріях.

"...Ми програма для малого та середнього бізнесу. На це ми дивимося з точки зору того, чи є цей бізнес таким, що має потенціал для продажів на українському чи міжнародному ринку. Для нас важливим індикатором грантової діяльності бізнесу є створення нових робочих місць, а також обсяг залучених інвестицій".

Презентація грантових програм доступна за посиланням

За інформацією Київської торгово-промислової палати 

LIGA360 - твій професійний апгрейд до Дня керівника. Спробуй інноваційну систему для контролю ризиків та моніторингу ділової репутації. Дізнавайся про переваги LIGA360 за посиланням.

Також читайте:

Актуальні грантові можливості від Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України"

Дізнайтеся, як залучати фінансування від міжнародних грантових фондів на розвиток свого підприємства

Допомога українським компаніям у виході на міжнародні ринки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини