Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні почнуть роботу два нових біометанових заводи

Реклама

До кінця 2022 року в Україні введуть в експлуатацію перші два біометанових заводи - на Чернігівщині потужністю до 3 млн куб. м палива на рік, а другий - на Вінниччині потужністю до 10 млн куб. м на рік, а у 2023 році планують доєднатися ще п'ять виробників, передає Національний Промисловий Портал.

За розрахунками Біоенергетичної асоціації до 2030 року Україна здатна повністю замістити імпортований природний газ в обсязі до 10 млрд куб м на рік і в цій частині стати енергонезалежною.

На думку Сергія Кравчука, генерального директора агрохолдингу «Галс Агро», якщо кожне з агропідприємств відведе усього 5-10% землі під вирощування енергетичних культур та збирання соломи для виробництва біометану - Україна не тільки забезпечить власні потреби, але і зможе стати вагомим імпортером біометану до країн Європи.

При цьому для господарств дохід з гектара ріллі зросте мінімум втричі у порівнянні з вирощуванням традиційних культур для експорту зернових.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Детальніше.

Читайте також:

Україна може стати лідером із виробництва біометану в Європі

Біометан дозволили постачати в газотранспортну систему

Уряд затвердив Порядок функціонування реєстру біометану

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини