Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки можна онлайн

Реклама

Відсьогодні Держгеокадастр запроваджує новий функціонал, що дозволяє автоматично розрахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки, розташованої у межах населеного пункту (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про НГО земель населеного пункту, так і про саму земельну ділянку), повідомляє Урядовий портал.

Розрахунок нормативної грошової оцінки земельної ділянки можна отримати в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі «Е-сервіси» Держгеокадастру.

Весь процес відбувається без участі фахівців територіальних органів Держгеокадастру, водночас обов'язковою умовою є наявність усіх необхідних для цього документів.

У разі неможливості автоматичного розрахунку НГО земельної ділянки, такий розрахунок здійснюватиметься працівниками територіальних органів Держгеокадастру з використанням відповідної наявної технічної документації.

Нагадаємо, постанову про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок, яка передбачає, зокрема, що витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі, було прийнято 1 липня 2022 року.

Наразі автоматичний розрахунок нормативної грошової оцінки земельних ділянок автоматизованою системою ведення Державного земельного кадастру здійснюється для:

  • земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей про земельну ділянку з валідним електронним документом);

  • земельних ділянок, розташованих в межах населених пунктів (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про нормативну грошову оцінку земель населеного пункту, так і про земельну ділянку з валідним електронним документом).

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини