Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні укладатимуть договори оренди морського водного простору

Реклама

В Україні стартує експериментальний проєкт із запровадження проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів оренди на користування морським водним простором для цілей морської аквакультури.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні від 14.10.2022 року.

Оренда акваторії (водного простору) внутрішніх морських вод, територіального моря, виключної (морської) економічної зони України надаватиметься виключно тим підприємцям, які хочуть розвивати морську аквакультуру, тобто розводити, утримувати та вирощувати морепродукти.

«Ми розпочинаємо з реалізації експериментального проєкту. Основний крок зроблено - створено механізм проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів оренди для користування водними об'єктами, якого раніше не було. При цьому до учасників таких електронних торгів висуватиметься принципова вимога: підтримання водного простору, який вони орендуватимуть, в оптимальному екологічному, санітарному та водогосподарському стані», - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

За його словами, ключова ціль цієї урядової ініціативи - розвивати в Україні виробництво високоякісних морепродуктів широкого спектру.

Прогнозується, що це сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу у цій сфері, що має особливе значення не тільки для галузі рибного господарства, а й для економіки держави в цілому.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини